Αποτελέσματα Προκήρυξης Erasmus+ για Πρακτική Άσκηση σε φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών

Εκτυπώσιμη μορφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016/17 στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ μέσω του Ομίλου Πρακτικής Άσκησης του ΤΕΙ Αθήνας σε φορείς του Υπουργείου Εξωτερικών, με δικαίωμα συμμετοχής από τους εγγεγραμμένους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Στο συνημμένο αρχείο, με διαχωρισμό ανά Τμήμα και ανά κύκλο σπουδών, έχουν επισημανθεί με πράσινο χρώμα οι επιτυχόντες της διαδικασίας, με βάση τις εισηγήσεις των Συντονιστών ECTS για Πρακτική Άσκηση των δύο Τμημάτων. Επίσης, έχουν επισημανθεί με κόκκινο χρώμα οι απορριφθέντες λόγω μη υποβολής του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προβλέπονταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, από τις 5 διαθέσιμες θέσεις, παραχωρήθηκαν 3 θέσεις στους υποψηφίους του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, λόγω μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων, και 2 θέσεις στους υποψηφίους του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Για τη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής, καλούμε τους επιτυχόντες να υποβάλλουν μέχρι τη Δευτέρα 23/5/2016 στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση μετακίνησης μέσω του Ομίλου Πρακτικής Άσκησης του ΤΕΙ Αθήνας, την οποία θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα http://www.teiath.gr/diethnwn/categories.php?id=13171&lang=el (αρχείο με τίτλο "Ηλεκτρονική Αίτηση"). Η αίτηση θα συμπληρωθεί με βάση το ανωτέρω πρότυπο και θα υποβληθεί σε εκτυπωμένη μορφή, με την πρωτότυπη υπογραφή του υποψηφίου και του Συντονιστή ECTS για Πρακτική Άσκηση του αντίστοιχου Τμήματος. Διευκρινίζεται ότι, λόγω της φύσης της συγκεκριμένης προκήρυξης, τα πεδία της αίτησης που αφορούν στα στοιχεία του φορέα υποδοχής θα παραμείνουν κενά.
  2. Αναλυτική βαθμολογία του τρέχοντος κύκλου σπουδών από τη Γραμματεία του Τμήματος. Στην Αναλυτική βαθμολογία θα αναγράφονται ο μέσος όρος βαθμολογίας και ο αριθμός των πιστωτικών μονάδων ECTS που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος μέχρι στιγμής.
  3. Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου, ο οποίος θα δηλώνει την προτίμησή του σε πέντε (5) πόλεις Πρεσβειών που εντάσσονται στη συγκεκριμένη προκήρυξη. Υπενθυμίζεται ότι οι πόλεις αυτές είναι οι ακόλουθες: Λευκωσία, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Χάγη, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Βερολίνο, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βαρσοβία, Λιουμπλιάνα, Βουδαπέστη, Πράγα, Ζάγκρεμπ, Βουκουρέστι, Σόφια, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνεται κατά τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού (Δευτέρα έως Πέμπτη, 11:00 – 13:30κατόπιν ραντεβού μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής που υπάρχει διαθέσιμη εδώ. Στη συνέχεια, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα προωθηθούν στον Όμιλο Πρακτικής Άσκησης του ΤΕΙ Αθήνας και στο Υπουργείο Εξωτερικών για το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επιλογής, η οποία ενδέχεται να περιλαμβάνει και την πραγματοποίηση προφορικής συνέντευξης από τους αντίστοιχους φορείς.