Ενημέρωση για διαδικασία επαναπατρισμού Ιταλία 20/03/2020

Εκτυπώσιμη μορφή

Αγαπητές φοιτήτριες/ αγαπητοί φοιτητές,

Παρακαλούμε δείτε παρακάτω ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη σχετικά με τη διαδικασία επαναπατρισμού:

Από την Πρεσβεία της Ελλαδος στη Ρωμη ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 προγραμματίζεται αναχώρηση στις 17:30 του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ancona προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στην Ελλάδα των εν Ιταλία ευρισκομένων Ελλήνων και Ελληνίδων που επιθυμούν να επαναπατρισθούν.  Παρακαλούνται όσοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

Κατά την μετάβασή τους στην Ancona θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους.

Κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο ή ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατά την άφιξη τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο grcon.rom@mfa.gr του Προξενικού Γραφειου της Πρεσβείας Ρωμης.