Θέσεις Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές Φιλολογίας/Παιδαγωγικής και ΤΕΦΑΑ

Εκτυπώσιμη μορφή

 Tο Δ.Σ. του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ αποφάσισε ομόφωνα να δημιουργήσει δύο θέσεις εθελοντικής εργασίας για ασκούμενους πτυχιούχους από την Ελλάδα, στις ακόλουθες ειδικότητες:

1. Φιλολογίας ή Παιδαγωγικής, με αντικείμενο τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης ή δεύτερης γλώσσας 
2. Φυσικής Αγωγής, με αντικείμενο τη διδασκαλία ελληνικών χορών
3. Θέση πρακτικής άσκησης στο Ρήγιο για φοιτητές/τριες ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα το βόλεϊ στο τοπικό αθλητικό σωματείο Pallavolo Nausicaa 

Ιδανικά θα θέλαμε η διάρκεια του προγράμματος να είναι εξάμηνη (Ιανουάριος / Ιούνιος )
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ γραπτά στη διεύθυνση centroellinomatheia@gmail.com ή τηλεφωνικά στο νούμερο 0039 3287482118

 

Μετά από την επιτυχημένη συνεργασία θα σας παρακαλούσαμε να προτείνετε και πάλι το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ ως φορέα υποδοχής για φοιτητές/τριες επί πτυχίω ή μεταπτυχιακούς με ειδικότητα τους ελληνικούς χορούς.

 


Λίγα λόγια για το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ ΡΗΓΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

Το Ρήγιο ιδρύθηκε από τους Χαλκιδείς τον 8ο αι. π.Χ., γνώρισε μεγάλη ακμή κατά την περίοδο της Μεγάλης Ελλάδας και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, υπήρξε για πολλούς αιώνες η πιο ελληνική πόλη της Ιταλίας, ενώ σήμερα είναι η πρωτεύουσα της Μητροπολιτικής Πόλης που περιλαμβάνει και την ελληνόφωνη περιοχή της Καλαβρίας. Από το 2016 είμαι υπεύθυνη του Εξεταστικού Κέντρου Πιστοποίησης της ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, το πρώτο και μοναδικό στην περιφέρεια στης Καλαβρίας. Φέτος το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ υποδέχτηκε για πρώτη φορά δύο πτυχιούχους της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ ως ασκούμενες καθηγήτριες ελληνικής γλώσσας, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS PLACEMENT (τρίμηνη διάρκεια).  

Eνδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 2016 μέχρι σήμερα το Κέντρο ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ έχει διοργανώσει:
α. τρεις ετήσιους κύκλους μαθημάτων για την εκμάθηση της νέας ελληνικής και έναν τρίμηνο κύκλο μαθημάτων αρχαίας ελληνικής γλώσσας για ενήλικες (με τη Μέθοδο Orberg)
β. ένα θεατρικό εργαστήρι αρχαίου δράματος σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή λέσχη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Ρηγίου Καλαβρίας (CRAL - UNIVERSITA’ MEDITERRANEA DI REGGIO CALABRIA, Δεκ. 2017-Μάϊος 2018)
γ. δύο αδελφοποιήσεις ανάμεσα σε ιταλικά και ελληνικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
δ. δύο εκδηλώσεις για τη μέρα της ελληνικής γλώσσας στο Κλασσικό Λύκειο του Ρηγίου «T.Campanella» (2017/18)
ε. εκδηλώσεις με θέμα το ελληνικό κινηματογράφο και προβολές σημαντικών ελληνικών ταινιών με ιταλικούς υπότιτλους (Νύφες, Στέλλα, Ιφιγένεια, Ελ Γκρέκο κ.αλ.) σε συνεργασία με τον καθ. Ματτέο Μιάνο και την έδρα Ελληνικής Γλώσσας και πολιτισμού του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κατάνια (Σικελία)
στ. ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αρχαιολογίας και ανάγνωσης για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέμα το Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας και τα περίφημα μπρούτζινα αγάλματα της κλασσικής εποχής γνωστά με το όνομα Πολεμιστές του Ριάτσε (2017/18)
ζ. τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (2016-2017-2018) σε συνεργασία με το CENTRO LINGUISTICO D’ATENEO “DANTE ALIGHIERI” di Reggio Calabria.
η. δύο θεατρικές παραστάσεις αρχαίου δράματος σε συνεργασία με τον θεατρικό οργανισμό «Scena Nuda» και την ελληνορθόδοξη ενορία του Αγίου Παύλου των Ελλήνων στο Ρήγιο της Καλαβρίας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Σύγχρονοι Μύθοι» (οκτώβριος 2017 / οκτώβριος 2018)
θ. δύο παράλληλους κύκλους μαθημάτων νέας ελληνικής γλώσσας για ελληνόφωνους αρχάριους, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΜΜΕΤΟΧΗ για 40 άτομα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, στην πόλη του Ρηγίου και στο ελληνόφωνο χωριό Κοντοφούρι, με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα». Στη συγκεκριμένη δράση που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη έχουμε χορηγό την εταιρία Superfast Ferries. (οκτώβριος / δεκέμβριος 2018)
ι. Ένα σεμινάριο παραδοσιακών ελληνικών χορών σε συνεργασία με τον χοροδιδάσκαλο Ζαχαρία Κρύπωτο. (2016)
κ. Τη διάλεξη της γλωσσολόγου Μαριάννας Κατσογιάννου, καθ. του Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Università per Stranieri “Dante Alighieri” Reggio Calabria, με θέμα την ελληνική διάλεκτο της Καλαβρίας. (Μάιος 2017)

Με εκτίμηση

Βασιλική Βούρδα

 

Prof.ssa Vasilikì Vourda

Docente di Neogreco

Responsabile del Centro d'Esame di Reggio Calabria

per la certificazione linguistica di greco

Direttrice del Centro di Lingua e Cultura Ellenica "Ellinomatheia"

Via Manfroce 77h. 89122, Reggio Calabria, Italy

Mob: 328 7482118 E-mail: centroellinomatheia@gmail.com

Pagina Ufficiale Facebook 

Country: 
Italy
Institution: 
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑ ΡΗΓΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ
Publication date: 
Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2022
Faculties: 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ